Kontakta oss | Registrera dig nu | Recensioner | Priser och datum Start | Videor | Vanliga frågor | Info | Blogg


Behöver jag ett visum för att komma in Panama?

Informationen på denna sida uppdaterades nyligen (januari 2013) av PTY Legal Consulting.

På den här sidan försöker vi besvara följande frågor:

Vi gör vårt bästa för att hålla Panamas visums information så aktuell som möjligt. Om vi vet om några förändringar, kommer vi publicera det här så fort vi vet det. Om du läser det här, kan du vara säker på det 99% av gångerna. Men vi är inte allvetande och det kan finnas förändringar som vi inte är medvetna om. VÄNLIGEN MEDDELA OSS om eventuella förändringar så att vi kan uppdatera informationen. Vi rekommenderar dubbelkontroll med en panamansk konsulat, ambassad eller biljettsystems agent för flygbolag som flyger till Panama för att erhålla den mest uppdaterade och korrekta informationen. Du kan också besöka nationella direktoratet för invandring och naturalisering av Panamas hemsida.

MER OM PANAMA, LATINAMERIKAS HETASTE RESMÅL... »

Vilka är kraven för att komma in Panama?

Det krävs attalla besökare har ett giltig PASS och en VIDARE / RETURBILJETT.

Ytterligare krav varierar beroende på nationalitet och kan komma att ändras. Medborgare från vissa länder behöver turistkort, andra behöver ett auktoriserat visum och andra behöver inte något. För att veta om du behöver visum beroende på din nationalitet fortsätt läsa eller klicka här. Du rekommenderas att kontrollera med ett panamanskt konsulat, ambassad eller biljettsystems agenter för flygbolag som flyger till Panama för att få den mest uppdaterade och korrekta informationen.

I praktiken är biljettkravet främst för dem som anländer till Panama med buss eller med båt (men ibland kollar de på flygplatsen).

Om du flyger till Panama är det mest sannolika scenariot att du inte kommer att bli ombedd att visa upp en returbiljett och om du blir, se till att du har åtminstone en returbiljett som gäller inom ett år för att komma in i landet. Om du planerar att vara i Panama i mer än 180 dagar, då är det troligt att du kommer att ansöka om någon typ av visum efter inresan i landet och myndigheterna kan ha några frågor om dina avsikter. I detta fall bör du kunna förklara dina planer och får sedan komma in i landet efter korrekt informerat myndigheterna om vad du vill göra.

Om du anländer till Panama med buss eller med båt måste du köpa en returbiljett till lands eller vatten, eftersom myndigheterna ber om det, och om du inte har det kommer du att stöta på onödiga problem och det kommer att sluta med att du köper en ändå. Om du räknar med att lämna landet på ett annat sätt än det sätt som du planerar att komma in i Panama och du fortfarande inte har en returbiljett, så är vårt råd är att du köper en returbiljett. Till exempel, om du anländer till Panama genom Costa Rica med buss, men planerar att lämna med flyg och du fortfarande inte har köpt din biljett, köp bara en billig bussbiljett: det kommer bara att kosta dig $10 och du kommer att undvika en obehaglig situation.

MER OM PANAMA... »

Behöver jag ett visum för att komma in Panama?

Det beror på din nationalitet. Medborgare från följande länder behöver inget visum för inresa i Panama eftersom deras länder har avtal med Panama som berättigar sina medborgare att besöka för upp till 180 dagar utan visum: Andorra, Angola, Antigua y Barbuda, Arabia Saudita, Argentina, Armenien, Österrike, Australien, Bahamas, Barbados, Belize, Vitryssland, Belgien, Botsuana, Bhutan, Brasilien, Bolivia, Bosnien-Hercegovina, Brunei, Bulgarien, Cabo Verde, Kambodja, Kanada, Tjeckien, Chile, Kina, Colombia, Komorerna, Corea del Sur, Costa Rica, Croacia, Cypern, Danmark, Dominica, Ecuador, El Salvador, England, Fiyi, Estland, Finland, Frankrike, Gabon, Tyskland, Georgien, Gibraltar, Granada, Grekland, Guatemala, Guyana, Holland, Honduras, Hong Kong, Ungern, Japan, Jamaica, Kenia, Kiribati, Island, Italien, Irland, Israel, Lettland, Libanon, Litauen, Kuwait, Letonia, Liechtenstein, Luxemburg, Macao, Makedonien, Madagaskar, Malasia, Maldivas, Malta, Marshallöarna, Mauricio, Mikronesien, Mexiko, Moldovia, Monaco, Mongoliet, Montenegro, Namibia, Nauru, Nederländerna, Nya Zeeland, Nicaragua, Nordkorea, Norge, Palaos, Papua Nya Guinea, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Qatar, Rumänien, Saint Kitts y Nevis, Saint Lucia, Salomonöarna, Samoa, So Tom och Prncipe, San Marino, Seychellerna, Singapore, Slovakien, Slovenien, Sydafrika, Sydkorea, Spanien, Sweden, Schweiz, Tailand, Tonga, Vatikanstaten, Trinidad och Tobago, Turkiet, Tuvalu, Ukraina, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA, Uruguay, Vanuatu, Venezuela och Vietnam.

Medborgare från dessa länder kan ansöka om en förlängning i upp till ytterligare 30, 60 eller 90 dagar. Framställningar godkänns eller nekas från fall till fall. Immigrationsverket rekommenderar att du ansöker minst en vecka innan din tid är ute. För mer information om att utvidga din vistelse i Panama läs på eller klicka här.

Du kan alltid också lämna landet i 3 dagar (Costa Rica ligger intill Bocas del Toro och Boquete så det är lätt gjort) och sedan komma tillbaka och få 180 dagar till.

Medborgare från alla andra nationaliteter behöver antingen ett Tourist Card eller någon annan typ av visum.

MER OM PANAMA, LATINAMERIKAS HETASTE RESMÅL »

Behöver jag en turist kort för att komma in i Panama?

Om du kan komma in i landet utan visum, behöver du definitivt inte ett turistkort. Ett turist kort är i grunden ett papper eller ett enkelt formulär som du fyller i och köper för endast $5. Inga bekymmer, om du har rätt till ett turistkort kommer ingen att säga nej om du inte är en efterlyst kriminell!

Medborgare från följande länder behöver ett turistkort (US $5), tillgänglig från Panama ambassader och konsulat, flygbolag som trafikerar Panama, gränsövergångar, eller vid den internationella flygplatsen: Antigua, Australien, Bahamas, Barbados, Belize, Bermuda, Bolivia, Brasilien, Kanada, Chile, Kina, Colombia, Danmark, Granada, Grekland, Guyana, Island, Irland, Jamaica, Japan, Malta, Mexiko, Monaco, Nederländerna, Nya Zeeland, San Marino, Sydkorea, Surinam, Taiwan, Tobago, Trinidad, USA, Venezuela. Med andra ord, om du är med på denna lista, bekymra dig inte om att gå till ett konsulat eller ambassad för att få ditt turist kort: när du sitter på flyget komemr de antagligen att ge dig ett och om inte kan du köpa dem på Tocumens flygplats innan du går igenom immegrationen.

Medborgare från Tchad, Ecuador, Egypten, Filippinerna, Peru, Dominikanska republiken och Thailand kräver turistvisum och bör kontakta en ambassad eller konsulat innan de kommer till Panama.

Medborgare från dessa länder kan ansöka om en förlängning i upp till ytterligare 30, 60 eller 90 dagar. Framställningar godkänns eller nekas från fall till fall. Immigrationsverket rekommenderar att du ansöker minst en vecka innan din tid är ute. För mer information om att utvidga din vistelse i Panama läs vidare eller klicka här.

MER OM PANAMA, LATINAMERIKAS HETASTE RESMÅL »

Hur kan jag stanna längre i Panama?

När du är i Panama, kan vem som helst ansöka om en förlängning. Det finns en immigrationskontor i David, där medborgare av vissa länder, däribland USA och Kanada, kan ansöka om förlängning. Medborgare i Peru, Ecuador och Colombia, bland annat, måste resa till Panama City för att begära förlängningar av turistvisum, eftersom turistvisumet de beviljats vid inträdet i Panama klassificeras som "begränsat".

För att få en förlängning av turistvisumet (upp till ytterligare 90 dagar mer), måste du göra och veta följande:

  1. Visa ditt pass till Migrationsöverdomstolens avdelning. De behöver se ditt pass stämplar.
    Habla Ya kommer att hjälpa dig genom att ta dig till migrations avdelningen i David. Du kommer att få betala för transporten.
  2. Begäran om förlängning är föremål för godkännande av direktören.
    Om allt i ditt pass är OK (t.ex. ditt turistkort har fortfarande inte gått ut eller håller på att gå ut) och det finns inte någon konstig anledning för dem att inte bevilja utvidgningen till dig (om du inte har begått ett brott i Panama eller ditt land inte vill ha dig tillbaka), då de kommer att ge det till dig. Kom ihåg att du måste ha en giltig returbiljett inom dessa 30, 60 eller 90 dagar och din förlängning ges till den dag du reser hem. Tills idag har ingen av våra elever nekats förlängningen.
  3. Begäran om förlängning av turistvisum korrekt ifylld och brevet om ansvar.
    På Habla Ya du kommer att kunna fylla i formuläret. Habla Ya är ansvarig för eleven så att vi tar hand om skrivelsen av ansvaret.
  4. Borgensmannen måste vara panamansk eller bosatt i Panama.
    Det kommer att bli Carlos, chefen för kundtjänst på Habla Ya.
  5. Brevet ska innehålla en kopia av identiteten på borgensmannen.
  6. Kopia av returbiljett (gällandes i 1 år, inom de datum som du vill förlänga).
    På Habla Ya du kommer att kunna göra den kopian.
  7. Kopia av pass data och sista posten eller turistkort.
    Du gör detta exemplar på vår skola också.
  8. Visums förlängnings kortet kommer att kosta $15 USD.00.
    Studenten ska också betala för transport till och tillbaka från David.
  9. Turist förlängningen tar fyra arbetsdagar efter presentationen vid fönstret.

Det är mycket viktigt för dig att veta att vi alltid hjälper våra elever i dessa och andra frågor.

MER OM PANAMA, LATINAMERIKAS HETASTE RESMÅL... »

Add This
Opprett bokmerke eller del denne siden...

Øverst på siden